Het ''LIEF & LEEF'' diep transformerend traject

Heb jezelf LIEF, heb het leven LIEF. En LEEF!

Kies NU voor een leven vol vreugde. Ervaar meer gemak en overvloed.

Keer terug naar LEVEN vanuit jouw oorsprong en authentieke kracht.

Startdatum: maandag 6 september

We hebben als mens allemaal een beschermingsmechanisme, ofwel overlevingsmechanisme, ontwikkeld om ons te beschermen tegen oude pijn. Dit mechanisme ontstaat bij vrijwel iedereen in de kindertijd, omdat we als kind compleet afhankelijk zijn van onze omgeving om te overleven. Om enige verandering aan te kunnen brengen aan jouw omstandigheden als kind, en om de aandacht en liefde te krijgen die je nodig hebt, ben je als kind gedrag gaan vertonen, wat ervoor gezorgd heeft, dat je kreeg wat je wilde en nodig had. De 1 is veel aandacht gaan vragen, de ander is zijn best gaan doen het om het voorbeeldige kind te zijn. 

Dit proces speelt zich onbewust af en onbewust nemen we dit mechanisme mee ons volwassen leven in. Ook hier maken we nog gebruik van dit mechanisme om de liefde en de aandacht te krijgen die we graag willen. We spelen een rol om oude pijn niet te hoeven voelen. En we handelen niet vanuit onze authenticiteit. 

 

We leven in een tijd waarin dat wat onder de oppervlakte aanwezig is, maar niet direct zichtbaar is, zich kenbaar wil maken. Zo ook oude pijn. 

We bewegen naar een tijd waarin ieder van ons steeds meer de drang voelt zijn ware zelf te willen leven. 

Het negeren van oude pijn en het handelen vanuit een oud patroon, kost veel energie en werkt vaak niet meer. Veel mensen krijgen daarom last van emotionele en lichamelijke klachten zoals spanningsklachten en vermoeidheidsklachten. Het is de wijze waarop het leven jou laat zien wat er gezien en gevoeld wil worden, wat aan de oppervlakte mag komen, zodat je een andere weg kan kiezen.

Wanneer jij jouw oude pijn en verdriet durft aan te kijken en doorvoelen, ontstaat er ruimte. Ruimte  voor nieuw gedrag. Ruimte voor een leven waarin je niet meer in contact bent met jezelf en de ander vanuit angst, maar vanuit liefde. En het mooiste van alles: je zal je herinneren wie jij werkelijk bent. Want onder jouw beschermingsmechanisme, zit jij zoals je werkelijk bent. Zonder trucjes, de pure jij met al jouw prachtige kwaliteiten.

En wanneer jij je herinnert wie jij werkelijk bent, kan jij de mooiste versie van jouzelf leven en jouw dromen waarmaken. 

 

Mogelijk zit jij nu in een proces waarbij je merkt dat jouw overlevingsmechanisme niet meer werkt.

Dit wordt ook wel ontakingsproces genoemd. Je ontwaakt als het ware uit een slaapstand. Van waaruit je onbewust reageerde vanuit angst. Om oude pijn niet te hoeven voelen. Je wordt je nu bewust van jouw overlevingsmechanisme en de pijn die je al die tijd probeerde te vermijden.

Van een ontwakingsproces kan sprake zijn wanneer meerdere van onderstaande punten momenteel bij jou van toepassing zijn:

 

 • je hebt klachten zowel lichamelijk als emotioneel ( bijv. vermoeidheid, spanning, piekeren, pijn, ziekte, hyperventilatie, angst- en paniekaanvallen)
 • je merkt dat je niet meer of moeilijk kan confirmeren aan de wensen en verwachtingen van anderen zowel werk als privé. Je voelt een sterke drang nu voor jezelf te kiezen
 • je merkt dat mensen in jouw omgeving anders op jou reageren en jij op hen. Vriendschappen verwateren of laten los. 
 • Je voelt je vaker eenzaam
 • Je voelt veel verdriet, angst en/ of spanning
 • Deze periode waarin het oude niet meer lijkt te passen, voelt beangstigend. Als het oude niet meer past en het nieuwe nog niet is gemanifesteerd voelt dat soms uitzichtloos
 • Je voelt dat diepgang voor jou belangrijk is nu. Small talk en gesprekken met weinig inhoud kosten je energie 
 • Je ontwikkelt een ( grotere) interesse in spiritualiteit en het grotere plaatje
 • Je voelt de behoefte jouw hart te volgen
 • Je voelt een diep verlangen naar het vinden van wie jij bent, een verlangen naar een leven met meer betekenis en wat jij daaraan kan bijdragen 

 

Wanneer je je in meerdere van deze punten herkent, is de kans groot dat je op het punt bent gekomen dat je jouw overlevingsmechanisme aan het loslaten bent. Dat je aan het ontwaken bent. Leven vanuit een overlevingsmechanisme is leven vanuit angst. Leven vanuit angst, is leven in beperking. Je hebt ( misschien nog onbewust) de roep gevoeld om te gaan leven vanuit jouw hart. Leven vanuit jouw hart is leven in vrijheid. 

 

Voordat je kan gaan leven vanuit jouw hart, wil oude pijn, die je tot nu toe uit de weg bent gegaan om jezelf te beschermen, gezien worden. Gevoeld worden. Gehoord worden. En omarmd worden. Je kunt pas iets loslaten als je het vast hebt gepakt en aan hebt gekeken. 

Je mag je oude bescherming loslaten. Deze is ooit van nut geweest, maar belemmert jou nu in jouw groei. 

 

Dit is een  spannend proces. Maar de beloning is van onschatbare waarde. 

 

Wat ga je leren? Waarin ga ik jou begeleiden?

 

In een cursus van 10 weken ga je leren:

 

 • hoe jij oude pijn toe kan laten en doorvoelen en alle ruimte kan geven
 • hoe je met grote pijn omgaat
 • hoe je pijn los kunt laten
 • hoe jij ervoor kunt zorgen dat je weer aanwezig bent in jouw lichaam zodat je leert luisteren naar jouw lichaam en aanwezig blijft in jouw lichaam op momenten dat het leven spannend is
 • hoe heilzaam en effectief bewust ademen is voor lichaam en geest
 • hoe je jouw Intuitie kunt verbeteren en hoe je kunt afstemmen op jouw hogere zelf
 • ik leer je de basisbeginselen van werken met energie. Hoe je jezelf energetisch kunt bescher
 • men en energie kunt scheiden met anderen
 • hoe belangrijk zelfliefde is en hoe je jouw zelfliefde kunt vergroten
 • je leert hoe je liefdevol en krachtig omgaat met grenzen
 • je leert jouw overlevingsmechanisme kennen en hoe je deze los kunt laten. Van angst naar liefde
 • je leert jouw beperkende overtuigingen kennen en leert deze te herkennen op het moment dat deze jou belemmeren. En je leert hoe je deze om kan buigen naar bekrachtigende overtuigingen en / of affirmaties 
 • methoden en technieken die jou helpen jou pijn te onderzoeken en deze te releasen om zodoende steeds opnieuw ruimte te maken en meer in contact te komen met jouw innerlijke kracht en jouw authentieke zelf
 • je maakt kennis met verschillende werkvormen en stromingen/ theorieën zoals NLP, wet van aantrekking, intuïtieve ontwikkeling, energetisch werk, innerlijk kind werk, traumaheling, lichaamswerk, kracht van adem, bewustzijnsontwikkeling, meditaitatie en visualisatie

 

Na deze 10 weken heb je een stevige basis gelegd voor het leren leven vanuit jouw authentieke kracht. Je hebt geleerd hoe je kunt luisteren naar wat jij nodig hebt om stapje voor stapje dichter bij de ware jij te komen. 

 

Ik geloof niet in een quick fix. Omdat loslaten van oude pijn en loslaten van een overlevingsmechanisme wat jaren onderdrukt is nou eenmaal tijd en aandacht vraagt. Maar hoe fijn als je een handleiding hebt en back up waarmee je ook na afloop van deze training uit de voeten kunt, misschien wel voor de rest van je leven. 

Want er zullen altijd uitdagingen op ons pad verschijnen, dat hoort bij het leven, maar het is een ander leven wanneer je weet hoe om te gaan met pijn en wanneer je leert te surfen op zelfs de hoogste golven. Vanuit jouw kracht en met een gezonde dosis levensvreugde.

 

De training is opgebouwd uit

 

 • ontmoetingsdag met jouw medecursisten
 • online modules met 5 dagen in de week content in de vorm van video, werkblad, meditaties en visualisaties
 • 3 keer in het hele traject een online ademcirkel met alle deelnemers samen. De ademcirkel sluiten we af met een sharing ( duur 1 uur en 1 kwartier). Data komen we samen overeen. 
 • 1 keer in de week Q&A met alle deelnemers ( duur 1 uur). Ook deze wordt in overleg gepland
 • begeleiding via de mail of via videochat op het moment dat jij daar behoefte aan hebt

 

Tijdinvestering: met de wekelijkse oefeningen en beluisteren van content ben je per week ongeveer 2 tot 3 uur bezig. Soms korter, soms langer. Daarnaast is er iedere dag een meditatie en ademhalingsoefeningen van een half uur samen. Wanneer je heel intensief aan de slag wilt gaan, kun je door herhaling of uitbreiding van de opdrachten ook meer tijd investeren. Daarnaast is er 3 keer een online ademcirkel, een wekelijkse Q&A en er vind 2 keer tijdens de trainingsperiode een 1 op 1 gesprek plaats van 3 kwartier. 

 

Iedere dag starten met meditatie en adem zal je leven veranderen. De dag starten met dit moment voor jezelf en  hier iedere dag aandacht aan besteden zorgt voor een diepe transformatie. 

Voor mij is dit de start geweest van een ander leven. Een leven waarin ik mijzelf leerde kennen, mezelf ruimte ben gaan geven en leerde om mezelf en het leven lief te hebben. 

 

Wat maakt deze training een must voor jou?

 

 • je maakt de keuze om jouw leven ten positieve te veranderen, je maakt een groots en liefdevol gebaar naar jezelf. Jij bent dit waard!
 • je wordt begeleid in een proces waar je als mens doorheen mag gaan, het dient zich immers aan. Deze begeleiding geeft jou houvast in het soms lastige proces waar je inzit. Je leert sneller om bij jouw kracht te komen, waardoor je eerder verlichting ervaart en deze weg makkelijker te bewandelen is
 • je ontmoet mensen die net als jij dit proces doorlopen. Veel herkenning en dat geeft een gevoel van dit samen doen.  
 • alle materiaal ( meditaties, visualisaties, tekst en video content en opdrachten zijn voor altijd van jou
 • op jouw tempo, in jouw tijd en vanuit huis werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, aan heling en transformatie

 

Mijn persoonlijke verhaal

 

Als kind was ik heel gevoelig voor de energie van anderen. Ik voelde goed aan wat de ander nodig had. Echter, ik was me hier niet van bewust. Omdat ik veel onveiligheid kende in mijn jeugd, ben ik mijn gevoeligheid in gaan zetten om mijzelf te beschermen. Omdat ik voelde wat de volwassenen van wie ik afhankelijk was nodig hadden, ging ik daar op anticiperen. Ik gedroeg mij voorbeeldig en deed precies wat er van mij verwacht werd en wat ik aanvoelde wat de ander nodig had. Hierdoor was ik altijd aanwezig bij de ander en leerde ik niet hoe ik voor mijzelf kon zorgen. Sterker, ik was eigenlijk nooit met mijn energie en aandacht bij mijzelf. 

Dit mechanisme nam ik mee mijn volwassen leven in. Ik was niet in staat om gezonde grenzen aan te geven en om op een volwassen manier verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven en mijn geluk. Ik ging van relatie naar relatie ( waarin veel destructieve patronen aanwezig waren), had moeite met het onderhouden van gezonde vriendschappen en sociale contacten, viel vaak uit tijdens opleiding en werksituaties ( burn-out en depressie) en had veel last van verslavingen. Kortom, het lukte mij niet om een gelukkig leven te lijden. Was ik dan altijd ongelukkig? Nee dat niet, maar vreugde en geluk ervaren vroegen enorm veel van mij. Ik was amper in staat een gelukkig leven te lijden zonder veelvuldig te vluchten in allerlei afleidingen en verslavingen. 

In 2014 kwam voor mij een kantelpunt. Mijn ontwakingsproces startte hier. Ik was getrouwd, had 2 jonge kinderen en was net mijn werk kwijt geraakt, vanwege bezuinigingen, als sociaal cultureel werker. Ik verliet de organisatie waarvoor ik werkzaam was voor mijn officiële laatste werkdag met een enorme burn-out. Er speelde op dat moment en de periode die volgde zoveel in mijn leven ( gezondheid van mijn jongste dochter, werkloosheid van mij en mijn partner, financiële zorgen, overlijden van mijn moeder, meteen daarna een scheiding) dat ik al mijn onderdrukte pijn niet meer langer kon onderdrukken. Jarenlang had ik een strandbal onder water weten te houden. Maar de druk was te groot geworden. Mijn lichaam en geest waren doodop van het geven van tegendruk. 

In de tijd die volgde leerde ik te zien dat ik al die tijd had geleefd vanuit een overlevingsmechanisme. Ik gebruikte mijn hooggevoeligheid om anderen te pleasen. Uit angst de liefde van de ander te verliezen. Ik leerde dat dit niks met liefde heeft te maken, maar alles met angst. Ik mocht leren dit mechanisme los te laten. Maar dat was doodeng…Ik wist immers niet hoe ik vanuit liefde zou kunnen leven. Vanuit liefde voor mezelf en vanuit liefde voor de ander. Het was een zwaar proces. En het was eng. En het heeft veel van mijn moed gevraagd. Ik heb veel scholing gedaan op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde hoe ik gevoelens toe kon laten, ik leerde aanwezig zijn in mijn lichaam, ik leerde mijn grenzen kennen en leerde deze aan te geven. Ik leerde mijn hart te openen voor mijzelf, voor de ander en voor het leven. 

Het was een moeilijke weg. En er zijn momenten geweest dat ik het niet meer zag zitten. Maar nu weet ik, dat dit nodig was om de mooiste versie van mijzelf te kunnen leven. En ik ontdekte mijn missie. Er zijn veel mensen die zich in mijn verhaal herkennen. Ik tref ze in mijn praktijk en zie de worsteling die ik ook gekend heb. Ik wil mensen de weg wijzen. Wat kun je doen om jouw kracht weer te vinden? Jouw wijsheid. Jouw innerlijke, spelende kind. Jouw authentieke kwaliteiten. Wat heb je nodig om daar te komen? Ik heb zoveel tijd en energie gestoken in het zoeken naar manieren waarop ik dit voor elkaar kon krijgen. En nu ik weet wat helpt, wil ik jou de weg wijzen. Zodat jij je met liefde en aandacht over kan geven aan jouw helingsproces.

 

 

Deze training is voor jou als

 

 • jij voelt dat het tijd is om een ander leven te gaan leiden. Een leven vanuit liefde in plaats vanuit angst
 • als jij weet dat je weer mag gaan leven vanuit jouw authentieke kracht en vanuit jouw oorspronkelijke levensvreugde
 • als je voelt dat jij jezelf mag zijn, precies zoals je bent
 • als je voelt dat het tijd is om jouw verlangen te gaan leven
 • als je voelt dat je wilt gaan LEVEN in plaats van overleven
 • als je voelt dat je een diepere connectie wilt aangaan met jezelf, met de mensen om je heen en met het leven
 • jij voelt dat dit het moment is dat jij bereid bent om total commitment te geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Als je voelt dat de ‘’ja maar’’ en de weerstand aan de kant mogen. Dat dit het moment is om ‘’ja’’ te zeggen tegen het leven en om ''ja'' te zeggen tegen jezelf

 

Voel jij een diepe, diepe “ja” gun jezelf dan dit cadeau. 

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op. We kunnen een gesprek inplannen van een half uur, waarin we kunnen kijken of dit voor jou een passende weg is. Dit gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend.

 

Tarief

kosten voor deze 10 weekse training zijn 895 euro. Alle materiaal voor deze training is van jou. Je mag dit een leven lang gebruiken. Betaling in termijnen is geen probleem.

 

Reviews

Wat heeft het transformatietraject jou opgeleverd? Wat is er veranderd

fysiek, emotioneel en/ of in jouw leven?

 

Het transformatietraject heeft mij niet alleen meer innerlijke rust opgeleverd, maar ook ervaar ik meer zelfvertrouwen en een kracht waaruit ik meer voor mijzelf op kom en daardoor nu al meer mijn verlangen kan leven.

Het fijne van een ademsessie is dat je niet zoals bij een psycholoog door praten tot de kern probeert te komen, maar juist door het ademen. En tijdens de hele sessie wordt je zo fijn begeleid, en dat is juist als het wat minder prettig is tijdens het doorademen door de blokkade, echt heel belangrijk. Een prettige zachte stem, maar ze ook juist zo goed aan wat ze wanneer moet zeggen. 

Lara

 

Voor mij heeft het transformatie traject opgeleverd dat ik anders naar mezelf ben gaan kijken. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en vind mezelf nu goed zoals ik ben. Ik merk ook dat ik daardoor minder ( of bijna niet meer) angstig ben en makkelijker kan loslaten ( zowel vervelende situaties als het verleden). De begeleiding was erg prettig en er werd mij ook een spiegel voorgehouden op een fijne manier. De ademoefeningen vond ik lastiger, omdat ik de controle moest loslaten voor mijn gevoel, maar het heeft zeker geholpen in het proces.

Nu bijna 2 maanden na mijn laatste sessie kan ik zeggen dat ik er heel anders in sta dan voor ik met de coaching begon en ik mijn leven ook leuker vind en veel meer geniet. Veel gewoontes ben ik blijven vasthouden die ik gedurende de sessie heb geleerd of die bij me opkwamen. Dit omdat ik mezelf veel beter heb leren kennen en nu mijn leven inricht met wat ik prettig vind en waar ik me goed bij voel. 

Robin

 

Het leven is nu voor mij een stuk lichter✨ 

bedankt voor de mooie afstemming die ik heb mogen ontvangen :) Heel erg dankbaar hiervoor!

Dit was zo bijzonder. Ik schrijf dit na de afstemming die ik met Janneke heb mogen hebben.

Want ik merk dat mijn hart gevuld is met liefde, hoop en verlichting. En dat kan toch iedereen gebruiken, zeker in deze tijden.

Daarmee wil ik niet zeggen dat er geen traantje is gelaten of dat het allemaal makkelijk en eenvoudig is.

Maar Janneke, met haar fijne liefdevolle energie, mij een stukje verder heeft mogen helpen. En ik mooie inzichten mocht ervaren.

Ik merk ook dat woorden voor mij het gevoel niet goed kunnen beschrijven. Het voelt als dat licht puntje in donkere dagen.

Ik hoop dat veel mensen jouw energie, jouw kracht en liefde mogen ervaren want dat gun ik iedereen! En jouzelf natuurlijk ook!

 

Kim

 

Wat een beweging is er ontstaan, in en om mij, door de afstemming. Het was al een cadeau dat ik uitgekozen werd, maar nu na het ontvangen voel ik mij zo ontzettend dankbaar. Mooi hoe je meegaat met de flow van het moment en hoe veel resonatie ik voelde (body, mind & soul) bij wat je aan mij doorgaf. Je hebt mij weer een stukje verder geholpen om mijn hart te openen en te volgen. Voel meer rust en vergeving voor mijzelf en anderen. Lieve, lieve Janneke wat een gift heb jij en wat een prachtige, fijne energie. Till next time als ik weer klaar ben voor het volgende stukje

Marleen

 

Janneke heeft mij door de ademsessies duidelijk gemaakt,
dat de opdracht van het leven is jezelf te leren ontdekken.
Soms heb je daarvoor iemand nodig die je bij de hand neemt,
je wijst op je innerlijke stem; wie ben ik en durf ik het leven
aan zoals het bedoeld is. Janneke luistert en fluistert…..,
wees een beetje genadig voor jezelf, je mag er zijn !
Bedankt Janneke voor de inzicht gevende vertrouwelijke gesprekken en ademsessies.

Hans